Kiezen voor een ICF erkende opleiding?

25/09/2019

Coaching is een hype. De dag van vandaag word je overspoeld met voedingcoaches, sportcoaches, kleidingcoaches, welzijnscoaches, etc…. Noem een domein en er bestaat een coach voor. Zelfs in de business wereld blijft het concept van “coaching” ambigu. De term “coaching” wordt te pas en te onpas gebruikt. Gezien coaching geen erkend beroep is, kan éénieder zichzelf profileren als coach en is er een enorme wildgroei ontstaan.

aim higher and reach for your dreams through coaching

Om dit enigzinds in goede banen te leiden werd in 1995 de ‘International Coach Federation’ opgericht. ICF werd wereldwijd de eerste federatie die de beroepscompetenties en ethische code in kaart bracht en deed zo een belangrijke aanzet om 'coaching' als beroep te regulariseren. ICF erkent drie niveaus van masterschip en reikt in functie daarvan drie soorten certificaten uit:

ACC – Associated Certified Coach, de coach wordt erkend door deelnemen aan een coaching training programma van 60 uur, 10u supervisie, aantonen van 100 uur praktijk en slagen in een coachingsexamen op niveau van ACC (2x 20-30 minuten coaching onder evaluatie van een officiële ICF Assessor).

PCC – Professional Certified Coach, de coach wordt professionale coach, door het volgen van een coaching training programma van 125 uur, 10u mentoring coaching, aantonen van 500 uur praktijk en slagen in een coachingexamen op niveau van PCC (2x 20-30 minuten coaching onder evaluatie van een officiële ICF Assessor)

MCC – Master Certified Coach, de coach bereikt een master niveau na volbrengen van 200 uur training, 10u mentoring coaching, kan 2500 uur praktijk voorleggen naast het PCC certificaat en slaagt voor een coachingexamen op niveau van MCC (2x 20-30 minuten coaching onder evaluatie van een officiële ICF Assessor)

Het aantal uur praktijgervaring begint te lopen vanaf de begindatum van het coaching training programma.Voor ieder certificaat dient ook éénmalig een 'Coach Knowledge Test' te worden afgelegd. Naast het uitreiken van certificaten aan individuele coaches, stelde ICF ook een aantal kwaliteitsnormen op voor coachingsinstituten die mensen opleiden tot professionele gecertificeerde coaches. Deze coachingsinstituten kunnen bij hen het felbegeerde ACTP certificaat behalen. Deze labels worden enkel uitgereikt als instituten kunnen aantonen dat hun deelnemers door het volgen van het opleidingstraject tot een hoogstaand coachingsniveau komen en handelen in lijn met de ethische code.

Sinds de oprichting van Coaching The Shift, kozen we de kaart van ICF en deden alles wat binnen ons vermogen lag om hoogstaande kwaliteit te brengen tijdens onze coaching opleidingen om zo het beroep van coach mee uit te bouwen. In januari 2019 werd onze coachingsopleiding geëvalueerd door ICF. Met grote vreugde én trots melden wij dat onze open opleiding "Professional Coach Training Program’" deze belangrijke ACTP- erkenning heeft ontvangen! Het betekent voor ons heel veel dat ICF onze professionaliteit erkent en ziet dat we gewaarborgde kwaliteit leveren.

Concreet betekent dit dat Coaching The Shift het mandaat heeft om examens in naam van ICF af te nemen. Indien je alls deelnemer het vereiste niveau behaalt, dan dien je enkel nog aan te tonen dat je het vereiste aantal uren coachings ervaring hebt om een officieel certificaat van ICF te verkrijgen en je zo te onderscheiden op de markt. Hiermee zijn wij de derde organisatie in heel België die dit certificaat wist te bemachtigen. In het bezit van zijn van een ICF Certificaat verhoogt je credibiliteit als coach en helpt je te onderscheiden in de markt. Neem zeker een kijkje op de site van International Coach Federation.

Ontmoet ons tijdens een vrijblijvend gesprek